Hva er forskjell på nominell og effektiv rente

0
1212

Når man skal finne ut hvilke betingelser som er best for å søke lån uten sikkerhet, så vil man ikke alltid få en reell vurdering ved å benytte seg av nominell rente for sammenlikning. Nominell rente er den renten banken eller finansinstitusjonen setter på lånet, men i tillegg til denne så benytter flere banker seg av gebyrer når de tilbyr lån. Det gjør at et lån med lave renter faktisk kan bli dyrere enn et lån med høyere rente på grunn av gebyrer. For å gjøre det enklere for låntakere, så benytter man i stedet et begrep som kalles effektive renter. Effektive renter gjør at man vil få et bedre grunnlag for å sammenlikne betingelser. I tillegg til at man benytter seg av effektive renter for sammenlikning, så kan man spare ekstra ved å refinansiere tidligere lån med bedre betingelser. Man bør også føre et enkelt budsjett over inntekter og utgifter slik at man er sikker på at man kan betale for lånet man benytter seg av.

 

For at det skal være enklere å finne frem i et utvalg av tilbydere man kan søke hos, benytter flere seg av muligheten til å se tilbydere i forhold til 3 kategorier. Hvis den långiveren man ender opp med å velge ikke er ideell for din situasjon, så kan man ende opp med en pris som er høyere enn hva man har tenkt når man benytter seg av et forbrukslån. Renter når man søker forbrukslån kan variere med flere hundre prosent mellom noen tilbydere av forbrukslån. Man kan benytte seg av et høyere lån hvis man trenger det med et godt tilbud i forhold til hva man kan med dårlige betingelser. Når man skal finne veien blant tilbudene for lån uten sikkerhet så trenger man å forenkle jakten på lån uten sikkerhet. Gebyrer på rentefrie lån er en utfordring for noen kunder å fange opp da noen flere ikke vet forskjellen mellom nominelle og effektive renter. Det er faktisk ikke kun enkelte ting som bestemmer hvilke tilbud som passer best for deg da det også kommer an på hvordan du ønsker å benytte deg av forbrukslån.

 

Variasjon i forhold til betingelser

Du bør vurdere hvilke betingelser du har behov for når du begir deg ut på jakten etter det lånet du foretrekker. Ved å refinansiere smålån med et større lån, så blir det raskt vesentlig mer man kan spare når man samler smålån til et større. Man bør velge den typen kategori som passer i forhold til det du skal benytte lånet til.

 

Velg i forhold til et antall typer lån uten sikkerhet

 

Det er en stor fordel å vurdere hva slags økonomi man har før man benytter et tilbud om lån fremfor et annet. Hvis man skal ta an avgjørelse i forhold til hvem man skal benytte seg av i forhold til låntilbydere, så er kan det være en fordel å velge kategorier som skiller långivere fra hverandre basert på hva du har behov for av lån. Hvis man ønsker å betale for ting man kan ta med seg samme dag ved hjelp av lån, så betyr det ofte at man kan benytte seg av lån av typen smålån som er hva man kan tilby for at du skal kunne ta med varer med hjem samme dag fra butikk. Når man velger ordinære forbrukslån, som er en meget fleksibel løsning, kan man anvende kategori 3 som valg.

 

Når man undersøker betingelser flere steder, så vil man slippe unna med å betale så lite som mulig for å låne penger. Mer info kan du finne her.