På tide å sjekke sikringsskapet ditt?

  0
  1462

  Et sikringsskap er laget for å forhindre brann, elektrisk sjokk og potensiell skade på utstyr i huset ditt, samtidig som at det tar seg av all annen jobb som har med det elektriske nettverket i hjemmet ditt å gjøre. Hvis du får feil i sikringsskapet ditt, så kan dette koste deg dyrt, og i verste fall få meget alvorlige konsekvenser. Hvis du vil unngå problemer med sikringsskapet ditt, så kan det være meget lurt å ta en årlig sjekk med jevne mellomrom, slik at du kan se om det oppstår faresignaler eller om jordfeilbryteren fortsatt fungerer.

   

  Hvis det for eksempel oppstår overspenning, så finnes det et overspenningsvern som beskytter elektrisk utstyr i hjemmet ditt, og det kan være nødvendig å få skiftet ut hvis det blir utsatt for en smell eller uvær som ofte kan oppstå i deler av Norge. Det viktigste er å følge med på temperaturen i sikringsskapet, da dette er den enkleste måten å se etter et faresignal på.

   

  Ta i bruk et nytt og brannsikkert sikringsskap

  I nye sikringsskap finnes det flere komponenter som gjør jobben for det elektriske anlegget ditt enklere, og dette er blant annet komponenter som vippesikringer, også kalt automatsikringer. I eldre sikringsskap vil du finne sikringer som er beskyttet av materialet porselen, og disse kan være problematiske for deg som ikke har byttet ut til et nytt sikringsskap enda.

   

  Du bør blant annet ringe en elektriker hvis det lukter brent, du hører knitring, eller at sikringene dine går ofte i det eldre sikringsskapet ditt. Da vil det som regel bli installert et nytt sikringsskap som også er brannsikkert, slik at du ikke bør engste deg for at det oppstår brann i ditt hjem. For å kunne kjøpe et sikringsskap av kvalitet, så kan du få tak i moderne og brannsikre sikringsskap av en leverandør eller forhandler for elektriske produkter. Du må derimot ha en el-installatør som tar seg av jobben for å sette opp sikringsskapet ditt.

   

  Se etter faresignaler og test jordbryteren årlig

  Det finnes mange faresignaler å se etter når du først skal ta en årlig sjekk med jevne mellomrom. Vi gjør dette for å unngå at det oppstår feil i sikringsskapet, og det kan lønne seg å være på vakt hvis det har oppstått et kraftig tordenvær. Det enkleste faresignalet du kan se etter er om sikringene dine går ofte. Hvis dette er tilfellet, så bør du vurdere å ta kontakt med en el-installatør slik at vedkommende kan sjekke om det foreligger en feil på det elektriske nettverket i hjemme ditt.

   

  Det andre faresignalet du kan se og høre etter er om det oppstår knitring i sikringsskapet ditt. Hvis du hører knitring, så bør du ta kontakt med en el-installatør umiddelbart, slik at vedkommende kan unngå potensielle katastrofer som kan oppstå bare ved at du hører knitring fra sikringsskapet ditt. Når du har fått tatt en sjekk et par ganger i året av sikringsskapet ditt, så vil du naturligvis føle deg lettet. Derfor er det lurt å gå til anskaffelse av et sikringsskap som gir deg god kvalitet og valuta for pengene, samtidig som den beskytter hjemmet ditt mot potensielle katastrofer!